We mochten onlangs te gast zijn bij Bia Mara in Antwerpen. Mijn oude liefde en ik ontmoeten opnieuw in Antwerpen. Fish & Chips. Als jullie ook graag fish & chips eten, zeker een aanrader om verder te lezen.
Mijn liefde voor fish & chips heb ik opgedaan tijdens een elle lang project in een Londense buurt waar we tot een kot in de nacht doorwerkten en ons vingers vettig maakten aan een combinatie van vis, bierbeslag, dikke frieten en krantenpapier. De afronding project betekende dan ook meteen het einde van mijn guilty pleasure wat wel jammer was. Fish & chips is het equivalent van onze frietkotten. Maar goed nieuws, Bia Mara opent zijn deuren in Antwerpen. Een fris en eenvoudige concept: Fish & Chips.
De enthousiaste eigenaars van Dublin begonnen hun avonturen met hun kunsten als Street food aan te bieden. Dit zette hen ertoe aan om internationaal te gaan en zaken te openen in Brussel en later in Londen. Nu mogen wij hen verwelkomen in Antwerpen.
Geen grote kaart en veel tralala, dit is hoe het moet zijn. Je kan kiezen tussen drie en vier duurzaam gevangen vissoorten. Deze worden vakkundig versneden en krijgen een jasje van panko met onder andere Guinness, en uiteraard andere variaties, aangemeten. De dikke frieten met huisbereide sauzen kunnen niet ontbreken. De mayonaise met look en truffel waren ‘out of this world’. Er werd een Portugese witte wijn geserveerd waar mijn smaakpapillen ook heel blij om waren. Ik ben niet gemakkelijk tevreden gesteld als het aankomt op eten. Dit heeft me heel blij gemaakt.
Ik zou zeggen ga voor jezelf eens kijken. Je kan hen vinden vlakbij de Grote Markt. Maalderijstraat 1 2000 Antwerpen
Bron foto: www.venuez.be
Dat ziet er al super goed uit! Ik ga het onthouden voor wanneer ik nog eens in de buurt ben 🙂
Your paella looks so good! It’s one of my favorite dishes, but I shy away from making it, mainly because I’m not confident in terms of preparing shellfish, but I really should make it with just chicken sometime, like you did, because it’s much simpler but still so delicious that way– and you still get the crispy browned layer of rice!Thanks for your pamlka-ealing tips!
Hello generally there, just became aware of your blog through Yahoo and google, and found it is really useful. I are gonna look out for brussels. I’ll appreciate should you continue this in future. Numerous people are going to be benefited from a writing. Cheers!
Yes, postage is pretty expensive. Also, we have a new tax here on anything valued at over $30–it’s just insane. But if it’s something necessary or hard to get where I am, then I definitely would have you send it. Thanks for the help.
I found numerous interesting stuff within your blog specifically its discussion. From the a great deal of comments on your articles, I guess We are not on your own having the many enjoyment right here! keep up the good operate.
Gilles, que se passe-t-il, on ne peux plus accéder au blog de Balmolok ? Je me promenée avec plaisir dans ce hammam, mais j’aimerais beaucoup aller voir ce que tu as écris.
Ga ik onthouden!
Ziet er zo goed uit! Als ik nog eens naar Antwerpen ga, weet ik waar ik naartoe ga 😀 Ik hou namelijk erg van vis en frietjes! En dit ziet er bijna culinair uit! mmm